Facebook La Carte Internet

Twitter La Carte InternetNeem contact met ons op
Direct antwoord op uw vraag?

Direct antwoord op uw vraag?

Geen probleem, bel +32 (0)280 - 82 802

Jongensnamen

Een stoere of aparte jongensnaam bedenken voor hun zoontje is voor veel (toekomstige) moeders één van de leukste, spannendste maar ook belangrijkste dingen om te doen tijdens de zwangerschap.

Het kiezen van een is jongensnaam een serieuze zaak. Wacht dus niet te lang met het kiezen van een geschikte jongensnaam.

De voornaam die je voor je zoontje kiest is een jongensnaam waar hij in de meeste gevallen zijn leven lang door familie, vrienden en kennissen mee zal worden aangesproken. Een wijziging van de voornaam is in Nederland namelijk alleen mogelijk indien de verzoeker hierbij zwaarwegende belangen heeft.
Het kiezen van een jongensnaam waar je zoontje zich goed bij zal voelen en niet mee wordt gepest is dus van groot belang.

Een stoere, aparte of populaire jongensnaam moet niet alleen goed zijn voor een baby. Je zoon zal zich er ook tijdens zijn pubertijd en als volwassenen goed bij moeten voelen.

Wil jij dat Suzannes, Jentje of Chimakaobimdi jouw jongensnaam is?

Overzicht jongensnamen van A t/m Z

De jongensnamen die hierboven staan vermeld zijn de op dit moment meest populaire jongensnamen.Veel moeders willen voor hun zoontje echter juist niet de meest hippe jongensnaam. Geef je jouw zoontje liever een originele, aparte jongensnaam die minder voorkomt?

Blader dan eens door ons alfabetische overzicht met "Jongensnamen". Selecteer hieronder een letter om alle jongensnamen die met die letter beginnen te zien.

Jongensnamen Top 10 en Tips

Lees daarom ook even onze handige tips voor je een definitieve jongensnaam kiest. Daarnaast vind je hieronder de meest populaire jongensnamen op dit moment.

Jongensnamen Top 10

Wout
Rune
Miajo
Issah
Zach
Adressen
De hierboven getoonde jongensnamen top 10 is tot stand gekomen door een telling van de jongensnamen die wij vanaf 1 januari 2024 op de bij ons bestelde geboortekaartjes hebben gedrukt.

Jongensnaam van familie

Met het doorgeven van de jongensnaam van opa geef je een stukje erfenis aan je zoontje mee.

Hoewel het vroeger de gewoonte was een jongen naar zijn vader of opa te vernoemen komt het overnemen van de jongensnaam van een van de familieleden tegenwoordig steeds minder voor.Voor aanstaande ouders die willen vasthouden aan deze traditie bestaat er gelukkig ook nog de mogelijkheid de jongensnaam van de vader of opa als tweede naam te gebruiken.

Met het geven van een naam van iemand binnen je familie als tweede jongensnaam geeft je namelijk ook een stukje erfenis aan je zoontje mee.

Naam voor je zoon gekozen?

Je bent er uit en weet wat de naam van je zoon gaat worden. Om de geboorte van je baby en de zorgvuldig voor jouw zoontje gekozen naam te delen met familie, vrienden en kennissen kun je nu een geboortekaartje uit gaan kiezen.Het tonen van inspirerende jongensnamen is een handige extra service, maar waar wij echt goed in zijn is het online aanbieder en het drukken van mooie geboortekaartjes.

Als grootste aanbieder en drukker van geboortekaarten in Nederland staat Geboortekaarten.nl voor:

  • al 20 jaar gespecialiseerd in geboortekaartjes drukken
  • dagelijks nieuwe kaarten en bijzondere ontwerpen
  • aandacht, service en veilige betaalmogelijkheden
  • de grootste online collectie geboortekaarten
  • zeer lage drukkosten

Je bent bij Geboortekaarten.nl dus verzekerd van de beste kwaliteit en service tegen de scherpste prijzen.
Wil je de kwaliteit van het geboortekaartje voor jouw mannetje zelf bepalen door het kaartje te voelen en bij daglicht te zien?Geen probleem, de eerste drie proefexemplaren krijg je bij Geboortekaarten.nl namelijk helemaal GRATIS!

Jongensnaam gekozen? Kies dan nu jouw 3 GRATIS geboortekaartjes