Facebook La Carte Internet

Twitter La Carte InternetNeem contact met ons op
Direct antwoord op uw vraag?

Direct antwoord op uw vraag?

Geen probleem, bel +32 (0)280 - 82 802

Meisjesnamen

Een mooie aparte meisjesnaam bedenken voor hun dochtertje is voor veel (toekomstige) moeders één van de leukste, spannendste maar ook belangrijkste dingen om te doen tijdens de zwangerschap.

Een goede meisjesnaam bedenken is een serieuze zaak. Wacht dus niet te lang met het kiezen van een geschikte meisjesnaam.

De voornaam die je voor je dochtertje kiest is een meisjesnaam waar zij in de meeste gevallen haar leven lang door familie, vrienden en kennissen mee zal worden aangesproken. Een wijziging van de voornaam is in Nederland namelijk alleen mogelijk indien de verzoeker hierbij zwaarwegende belangen heeft.
Het kiezen van een meisjesnaam waar je dochtertje zich goed bij zal voelen en niet mee wordt gepest is dus van groot belang.

Een stoere, aparte of populaire meisjesnaam moet niet alleen goed zijn voor een baby. Je dochter zal zich er ook tijdens zijn pubertijd en als volwassenen goed bij moeten voelen.

Wil jij dat Ahu of Quishaydrio jouw meisjesnaam is?

Overzicht meisjesnamen van A t/m Z

De meisjesnamen die hierboven staan vermeld zijn de op dit moment meest populaire meisjesnamen. Veel moeders willen voor hun dochtertje echter juist niet de meest hippe meisjesnamen. Geef je jouw dochtertje liever een originele, aparte meisjesnamen die minder voorkomt?

Blader dan eens door ons alfabetische overzicht met "Meisjesnamen". Selecteer hieronder een letter om alle meisjesnamen die met die letter beginnen te zien.

Meisjesnamen Top 10 en Tips

Lees daarom ook even onze handige tips voor je een definitieve meisjesnaam kiest. Daarnaast vind je hieronder de meest populaire meisjesnamen op dit moment.

Meisjesnamen Top 10

Lizzy
Rubi
De hierboven getoonde meisjesnamen top 10 is tot stand gekomen door een telling van de meisjesnamen die wij vanaf 1 januari 2024 op de bij ons bestelde geboortekaartjes hebben gedrukt.

Meisjesnaam van familie

Met het doorgeven van de meisjesnaam van oma geef je een stukje erfenis aan je dochtertje mee.

Hoewel het vroeger vaker voorkwam een meisje naar haar moeder of oma te vernoemen komt het overnemen van de meisjesnaam van een van de familieleden tegenwoordig steeds minder voor. Voor aanstaande ouders die willen vasthouden aan deze traditie bestaat er gelukkig ook nog de mogelijkheid de meisjesnaam van de moeder of oma als tweede naam te gebruiken.

Met het geven van een naam van iemand binnen je familie als tweede meisjesnaam geeft je namelijk ook een stukje erfenis aan je dochtertje mee.

Naam voor je dochter gekozen?

Je bent er uit en weet wat de naam van je dochter gaat worden. Om de geboorte van je baby en de zorgvuldig voor jouw dochtertje gekozen naam te delen met familie, vrienden en kennissen kun je nu een geboortekaartje uit gaan kiezen. Het tonen van inspirerende meisjesnamen is een handige extra service, maar waar wij echt goed in zijn is het online aanbieder en het drukken van mooie geboortekaartjes.

Als grootste aanbieder en drukker van geboortekaarten in Nederland staat Geboortekaarten.nl voor:

  • al 20 jaar gespecialiseerd in geboortekaartjes drukken
  • dagelijks nieuwe kaarten en bijzondere ontwerpen
  • aandacht, service en veilige betaalmogelijkheden
  • de grootste online collectie geboortekaarten
  • zeer lage drukkosten

Je bent bij Geboortekaarten.nl dus verzekerd van de beste kwaliteit en service tegen de scherpste prijzen.
Wil je de kwaliteit van het geboortekaartje voor jouw prinsesje zelf bepalen door het kaartje te voelen en bij daglicht te zien? Geen probleem, de eerste drie proefexemplaren krijg je bij Geboortekaarten.nl namelijk helemaal GRATIS!

Meisjesnaam gekozen? Kies dan nu jouw 3 GRATIS geboortekaartjes